شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین حائل...
سال های زیادی سعی کردم که بی توجه به مسائل روز و خبرها، به اصل زندگی خودم بچسبم و از آن حرف بزنم. فکر می کردم که من چیز زیادی از اتفاق هایی که رخ می دهد نمی دانم، پس بهتر است سکوت کنم. هنوز هم چیز خاصی نمی دانم اما فقط وقتی به روند نزولی زندگی مان نگاه می کنم، ترس برم می دارد از انتهای شیبی که قطار هوایی مان به سمت آن می تازد!
به تازگی یک سخنرانی از حاتم قادری - استاد فلسفه سیاسی و مدرس دانشگاه - می شنیدم که در آن بی هیچ تعارفی، شرایط پیش رو و آینده ی در انتظار ایران و ایرانیان را بررسی می کرد و خب آنجا بود که متوجه شدم چیزهایی که احساس می کردم و می فهمیدم، درست هستند و فقط کلمه ی مناسبی برای بیانشان نداشته ام.
اینکه دیدگاه کلی آنان که بر ما حکم می رانند چیست؟ اینکه علم و توان مدیریت شان در چه اندازه است؟ اینکه چه میزان توان تعامل با کشورها و شرایط امروزی جهان را دارند؟ و تا چه اندازه خود را محق و برتر می شمارند؟ همه و همه دست به هم داده تا حال و روز ما بشود این چیزی که حالا می بینیم. و خب حماقت است اگر فکر کنیم با این روند به جای خوبی خواهیم رسیم!
در این سوی ماجرا، ما هم قرار داریم. مردمی که به قول حاتم قادری، خودشان هم عامل تداوم این شرایط هستند و شاید بزرگترین دلیلش هم " ندانستن" است. می دانند چه می خواهند اما نمی دانند چگونه؟ نمی دانند کجا هستند و شرایط شان نسبت به بقیه مردم دنیا چگونه است؟ - حرفم این کلی گویی هایی که همه مان صبح تا شب بلغور می کنیم، نیست!- فرهنگ ما یک فرهنگ برده داری است که در ناخودآگاه مان عمیقا ریشه دارد! مذهب ریشه اش را قوی تر کرده. و ما هیچ گاه نتوانستیم بین عوامل مختلف زندگی مان تعادل برقرار کنیم. این است که هر کدام را جای دیگری می نشانیم و انتظار داریم همه چیز درست بشود! درحالیکه این غلط است.
هر چه جهان در زمینه های مختلف، پیشرفت بیشتری می کند، ما بیشتر در جا می زنیم و شکاف و فاصله مان با آنها بیشتر می شود. آنها دارند از مریخ حرف می زنند و ما از قیمت تخم مرغ و بیرون زدن تار موهای زن... و بدتر از آن، شکست ها و ناتوانی هایمان را برعکس جلوه می دهیم! از واقعیت روز جامعه فرار می کنیم و فکر می کنیم چون یک عده ی نزدیک به خودمان را راضی نگه داشته ایم، پس دیگر مشکلی نداریم! اما راستش اینها همه اش یک حباب است. بالاخره یک روزی می ترکد!
شما هر چقدر هم بخواهید در زمینه ی ارتباطات محدودیت ایجاد کنید، هر اندازه سعی کنید مسائل اعتقادی خودتان را لابه لای کتابهای درسی و منبرهای هفتگی به خورد مردم بدهید و چه و چه و چه... در نهایت آن اتفاقی که باید، می افتد! کاش لااقل برای حفظ خودتان هم که شده، یک ذره درایت به خرج می دادید و نمی گذاشتید همگی به ته دره سقوط کنیم! هر چند که همه ی اینها تاوان تنبلی و شانه خالی کردن ما از مسئولیت اجتماعی مان است!
شما هم هر وقت خسته شدید از تیکه انداختن، با منطقی که ازش حرف میزنید، متوجه باشید که من نه گفتم دین بده، نه فرهنگ مون رو تحقیر کردم. منتها هر چیزی جای خودش رو داره. وقتی به اسم دین هر کاری بکنیم، نتیجه ش میشه وضعیت دینی مردم الان. وقتی به اسم تهاجم فرهنگی فقط بکوبیم، وضعیت میشه فرهنگ امروزی مون توی حیطه های فردی و اجتماعی و وقتی توهم علم افزایی داریم نتیجه ش میشه پایان نامه ها و مقاله های دزدی مون...
کاری به بقیه ندارم. دارم درباره خودمون حرف میزنم.
یاد ندارم حتی یک بار هم بخوام به شما یا هر کسه دیگه تیکه بندازم، شاید به شوخی بوده ولی هیچ وقت تو مباحث جدی این کار رو نکردم و نیت انچام دادنش رو هم نداشتم.
اتفاقا چون شما برام ارزشمندین و انسان دغدغه مندی میشناسمتون به شدت اشتیاق دارم شما مطلبی منتشر کنین که بیام بخونم و از مطلب و پاسخ به نظری که میدم استفاده کنم.
ببینین کلی مطلب نویس هستن که واقعا عنوان مطلبشون هم ارزش دیدن نداره، چه برسه به محتواش؛ برعکس من مطالب شما رو چند بار سعی میکنم بخونم، و نظرم رو بدم تا شما درستش کنین و در نتیجه برای من یه راه یا نظر بهتری پیدا بشه، شاید خودخواهی به نظر بیاد ولی وقتی شما برای هر یادداشتون فکر لااقل دغدغه ای دارید خب ارزش داره اینجا رو خوند ...
این از این؛
و اما وقتی تو یه تحلیلی چند تا چیز رو کنار هم میذارن، لاجرم تو ذهن مقایسه ایجاد میشه، بعد مقایسه دو امر کاملا نامتقارن، یعنی مقایسه منفی بینهایته کاستی های خودمون یا نقاط ظاهرا مثبت اغیار!
قطعا مشکلات زیاد داریم، نه یکی نه دو تا ... مخصوصا تو بخش فرهنگمون، حتی تو عقایدمون و و خیلی چیزهای دیگه، ولی من حرفم اینه خیلی راحت میشه همه چیز رو با هم قاطی کرد و منفی دید و کوبوند، در حالی که میشه کمی مثبت با تشویق هم اثر بهتر و موثر تری گذاشت. اصولا تنبیه و تحقیر کمتر جواب میده و تشویق و تحسین هر چند خیلی جا نداشته باشه بهتر اثر خواهد داشت و قطعا هر کاره بیجایی نتیجه عکس میده و افراط و تفریط هم که وضعش معلومه.
هرچقدر هم توی نظرات و به قول خودتون تو ظاهر نظرات، اختلافی داشته باشم با شما و اذیتتون کنم ولی به عقیده من شما خانم بسیار با شخصیت، متفکر، دردمند و قابل تحسین و افتخاری هستین، فقط بعضی وقت ها حس میکنم عینکتون کمی لک میشه که اون هم به نظرم به خاطر شرایط روزگار ایرادی نداره و قابل هضمه
:)
مقایسه با بقیه کشورها ملاکی هست بر عملی بودن یک کار! اونها هم مشکلات عدیده دارند اما بعد از چهل سال از رایگان کردن اب و برق یک عده، احساس شعف نمی کنند... سیستم های آموزشی شون طوری طراحی شده که اگر کسی واقعا بخواد درس بخونه می تونه در جامعه شغلی داشته باشه، اگر واقعا بخواد کار کنه، می تونه رشدکنه... ما در چه وضعیتی هستیم؟! شما رو نمیدونم. اطرافیانتون حتما شرایط خوبی دارند اما به جز تهران، شهرستانها در چه وضعیتی از نظر اموزشی و بهداشتی و شغل و امکانات رفاهی هستند؟! من یک شهرستانی هستم، که اتفاقا ماهواره هم ندارم که بخوام اخبار رو اونجا دنبال کنم!
کشورهایی هستند که با حداقل امکانات طبیعی و ثروت ملی، مردم شون مهاجرت نکردند، دارند کار می کنند و برای اینده شون برنامه ریزی دارند. هر چقدر هم سخت اما تلاششون بیهوده نیست... تا حالا حس کردید تلاش بیهوده کردن چطوریه؟ وقتی یک بیسواد، عوضی و خودفروش رو بجای شما قرار میدن اونم توی موقعیت شغلی ای که براش جون کندید؟... حالم بد میشه از شکافتن این مسائل!!
نمیخوام با شکافتن مسائل حالتون رو بدتر کنم
منظورمم از حرص در نیومدن واقعا حرص در نیومدنتون بود، نه چیز دیگه! چون دوست ندارم وقتی جایی یا با کسی حرف میزنم رو مخ باشم یا روی اعصاب هر چند نمیشه و نشدنیه!
اتفاقا به نکته خیلیی خوبی اشاره کردین، مجلس؛ لااقل تو لایحه بودجه ای که من دارم هر روز ردیف های درآمدی و هزینه ای ش رو رصد میکنم، و البته در مقایسه با بخصوص مجلس قبل نکات بسایر درخشان و مثبتی میبینم که واقعا جای رشد داره و امید؛
چند تا نکته رو عرض میکنم که چقدر قابل تامل و مثبته:
مالیات بر خانه های و خودروهای با قیمت بالا که در راستای مالیات بر عواید میتونه بسیار نکته مهم و خوبی باشه؛ شما باید مطلع باشید این نوع مالیات تقریبا در تمام ممالک جریان داره جز مملکت ما و جزو بهترین تصمیماته
مالیات بر درآمد سلبریتی ها و کسایی که بالای 200 هزار فالور دارن و درآمدهای نجومی بالایی دارن و این هم از نکات درخشان این لایحه است.
اب و برق و گاز مجانی مدارس دولتی که کمک بسیار خوبی برای این مدارسه
آب و برق مجانی برام کم مصرف ها و گرفتن یارانه اونها از افرادی که آب و برق رو بیش از حد مصرف میکنن، اینم فوق العاده است.
بالا بردن وام ازدواج مخصوصا برای سنین پائین تا نفری 100 میلیون تومن، کمک قابل توجهی برای عروس داماد ها میتونه باشه
یک پنجم کردن پیام رسان های داخلی در مقابل خارجی و رایگان کردن نرم افزار شاد و دانشگاهی و دولتی هم واقعا درست و عالی بوده
حتی افزایش خدمات انترنت هم با توجه به رقم بسیار پائینش هم کار درستی بوده و ردیف مصارفش واقعا به جا بوده ... هر چند شما تو چند پست قبل تر به کنایه و تیکه ازش یاد کردین در حالی که اونطور نبود
اینا جنبه های عمومی قضیه است، تو ردیف های درآمد و هزینه برخی سرفصل ها تغییرات فوق العاده مثبت و خوبی ایجاد شده که به جهت تخصصی بودنش از ذکرشون اینجا پرهیز میکنم.
منصف هم نباشیم و بدبینانه هم بخوایم ببینیم واقعا این مجلس لااقل تو قانون بودجه فوق العاده داره خوب عمل میکنه.
و اما موضوع تبعیض، شخص خود من سالهاست (فکر کنم هفده سال شده) تو محل کارم در انزوای مطلق به سر میبرم در حالی که کسانی در راس امور قرار رفتن و به من دستور میدن که من نخود فرنگی هم بارشون نمیزنم، که ببرن بیارن! ولی خب مسئولن، کاریشم نمیشه کرد! تازه فقط یک بی سواد و یک خودفروش نبوده، تعداد کثیری بودن ولی یاد گرفتم دستی که نمیشه برید رو باید بوسید!!
قطعا با همه این امکانات و ثروت باید جای بهتری باشیم ولی یادمون نره خیلی از این اتفاقات ثمره انتخاب های ماست، بر اساس کارکرد و کارنامه افراد انتخاب هایی که داشتیم و کسانی ور در راس نشوندیم که نباید!
خب راست میگند این جناب. بیاید از راه تشویق بریم جلو شاید اثر کرد:
ممنونیم از شما حکومت مستضعفان که هزاران نفر مستضعف رو به خاطر اعتراض به گرونی کشتید و هزاران نفر رو هم بازداشت کردید. مرسی به خاطر این امنیت و احترام و حقوق شهروندی.
ممنونیم که هواپیمای مسافربری خودی رو زدید و تشکر بیشتر که حتی یه نفر از سازمان مربوطه رو هم حتی اخراج نکردید. مجازات که علی برکت الله...
ممنونیم که شما یه نفر درباره سلامتی ما ۸۰ میلیون تصمیم میگیرید و اجازه نمیدید واکسنهای شیطانی جیپیاس دار و همجنسگرا کننده رو به ما تزریق کنند.
ممنونیم که تا قبل از اومدن واکسن توی هفتا سوراخ قایم شده بودید و بعد از توزیع واکسن کاملا معجزه آسا و اتفاقی سخنرانیا و الدرم بلدرمهاتون رو از سر گرفتید. قطعا که شما انقدر بیهمه چیز نبودید که خودتون واکسن آمریکایی بزنید و ما رو ازش منع کنید. حتما معجزه الهی بوده که ما از منویات درربار و گهربار شما بینصیب نمونیم.
ممنونیم که همه آقازادههاتون رو میفرستید اونور آب عشق و حال و روضه حضرت عباس و مرگ بر آمریکاش رو به عهده ما میذارید.
ممنونیم که مشکل بچهدار نشدن آقازادهتون رو میبرید لندن معالجه میکنید و از اینور واکسن انگلیسی رو واسه مردم اخ میدونید.
ممنونیم که یه زمانی میگفتید تحریما کاغذ پاره است و الان دارید التماس میکنید که تحریما رو بردارند. بالاخره تناقض که از شما بریه. حتما مشکل از حس شنوایی ما ۸۰ میلیونه که چیزای دیگه ازتون شنیدیم.
ممنونیم که برخلاف فرمایشات اول انقلابتون نیروهای نظامیتون هم توی اقتصاد دخالت میکنند و هم توی سیاست و هم ورزش ووو... یا شاید بهتره بگم متاسفانه یه سری غیرنظامی دارند توی این حکومت نظامی نقش نخود و لوبیا رو بازی میکنند. میدونید ما عاشق اینیم که هر جا میریم یه مشت نظامی ببینیم. اصلا بهمون احساس امنیت میده.
ممنونیم که به جای حل مشکلات زیست محیطی، فعالین محیط زیستی رو دهها سال زندانی میکنید یا توی زندان میکشید.
ممنونیم که سراسر نظام حاکم رو پر کردید از آدمای پیر پاتال. ما عاشق اینیم که یه مشت ناتوان عصا به دست که فرق دوغ و دوشاب رو نمیفهمند درباره سرنوشت ما تصمیم بگیرند.
ممنونیم که سال ۸۸ توی بازداشتگاهها بهمون تجاوز کردید و عاملش رو فقط ۲۰۰ هزار تومن جریمه کردید.
ممنونیم که با وجود اینکه توی هیچ چیز تخصص ندارید، حتی همون فقهی که لباسش رو میپوشید، ولی در هر زمینهای نظر میدید و نظرتون هم به سرعت اجرایی میشه. از افایتیاف گرفته تا ۲۰۳۰ تا پرونده هستهای، تا مسائل حقوقی، تا مسائل اقتصادی تا مسائل نظامی...اصلا چه معنی داره آدم فقط در چیزی که تخصص داره صحبت و اظهارنظر کنه.
ممنونیم از اینکه هم آب و برق و مسکن رو رایگان کردید و هم انسانیت ما رو بالا بردید. اصلا الان معیار انسان بودن ماییم. توی دنیا بخواند بدونند یکی چقدر آدمه اون رو میارند با ما مقایسه میکنند و اضافاتش رو میزنند.
وای که چقدر ما خوشبختیم. مرسی که هستید. واقعا مرسی! اصلا الان من نگاهم به زندگی تغییر کرد. ما چقدر نعمات داشتیم که از سرمون هم زیاد بوده و ناشکری میکردیم. خدایا توبَه!
بی حساب حرف زدن کاری نداره
تازه مالیاتم نداره
یه سویه و یه طرفه نظر دادن هم همینطور ...
اینکه به سخره بگیریم و طرف مقابلمون رو و البته خودمون رو تحقیر کنیم هم که نقل و رویه خیلی از مجالسه ... اینم هنری نیست.
وقتی تو بحث منطقی وجود نداشته باشه استدلال و سندی توش نباشه و فقط بخوایم از رو احساسات و شنیده ها و بدون در نظر گرفتن زوایا و درستی اخبار و واقعیات حرف بزنیم میشیم عین این پست های تلگرامی و اینستاگرامی که فقط یه چیزی میخوان بگن که گفته باشن... هیچ ارزشی ندارن
ولی اگه کسی دنبال بیشتر دونستن و بهتر فهمیدنه باید از جو زدگی و جو خوردگی و خود تحقیری کمی فاصله بگیره و بتونه تحلیل درست بده.
من برای تک تک حرفاتون با دلیل و بدون به قول خودتون تیکه انداختن جواب دارم، ولی جواب رو کسی میخواد که سوال کنه نه اینکه خودش رو مخبر بدونه، جالبه راجع به هر چیزی انتقاد میکنن، در حالی که خودشون قائلن به اینکه دیگرانن که راجع به هر چی حرف میزنن...
این جوری به نظرم درست نیست، به هم نمیتونیم کمک کنیم!
خطاب به دوست عزیزمون جناب اینجانب باید بگم که یا شما تو این جامعه زندگی نمیکنی یا نسبت به شرایط موجود تعصب داری
بحث خود تحقیری نیست بحث سر بلاییه که دارن سر این کشور میارن یعنی به معنای واقعی کلمه کشور افتاده دست نااهلان و نامحرمان
و اینهمه خبرهای خوبی که دادی و نوشتی مثل نوشتههای شما فقط تو کاغذه و نمونه عملیش رو تو جامعه نمیبینی
از وضعیت افتضاح بهداشت و درمان و بیمه بگیر تا وعدههای وامهای کاذب و ایجاد شغلهای الکی
ما هنوز هم که هنوزه درگیر گوجه احمدی نژاد و خیار روحانی هستیم موز هم که جلی خودش رو داره
اطلاع داری که تو این سالها چقدر سفره ملت کوچیک و کوچیکتر شده؟ برجام به درد کجای زندگی ما خورد چه اجرا کردنش چه اجرا نکردنش! کدوم پول بلوکه شده ایی که آزاد شد تاثیرش رو تو سفره ایرانی احساس کردی
دوست عزیز، عینکی که استفاده میکنی رو عوض کن
1- از مستضعفانی حرف زدن که کشته شدن، جالبه یه عده خراب کاری که همه اموال عمومی رو داشتن خراب میکردن و اموال مردم رو به غارت میبردن با لفظ مستضعف خطاب کنین و مقابله کردن بااونها رو کشتن مشتضعفین دونستن یعنی کلا نمیخوایم قبول کنیم که یکی از ارکان حفظ بقای هر ملت وکشوری مبارزه کردن با خراب کاراشه، این رو تو تظاهرات مخالفین دولت تو امریکا و فرانسه و ایتالیا و آلمان ده ها برابر خشن تر میتونین ببینین، فقط کافیه چشم هاتون رو باز کنین، و به این فکر کنین و خودتون رو جای این بذارید وقتی چند نفر دارن میریزن تو خونه شما به قصد کشتن و خراب کاری دیگه بهشون اسم مستضعف نخواهی گذاشت! بهتره راجع به این بخش حرفاتون کمی فکر کنین!
2- خیلی عکس العملها تو هواپیمای اکراینی جالب بود، تا سه روز اول همه سکوت کرده بودن و براشون مهم نبود که چند نفر کشته شدن، به محض اینکه فهمیدن پدافند موشکی ایرانی به خطا اون هواپیما رو هدف گرفته شروع کردن مرثیه سرایی و سیاه پوش و فریاد انتقام سر دادن، در حالی که هم بارها مسئولین امر عذرخواهی کردن و هم عوامل مربوطه همین الان دادگاهی هستن، پس این بندتون هم درست نیست!
3-کلا برای چند هزار واکسن فایزری که به هیشکی نمیرسید و تازه این همه خبر مرگ و میرش داره منتشر میشه دارید ناله میکنین؟؟؟ به ظنرت دولتی که اجازه خرید دارو بهمون نمیده چرا باید واکسن بده و فکر میکنین اون چند هزار دوز واکسن به کجای این مملکت میرسید و اگر طبیب دردهاشون بود چرا آمار کشته هاشون از هزار و دو هزار تا پائین نمیاد!؟!؟؟ یه ذره انصاف و فکر کنیم حرف بزنیم شاید بد نباشه!
4- بچه دار نشدن آقازاه هاشونم که حرف مفت و بی اساسی بیش نبود، مگه اینها بازیگرای مورد علاقه و مورد حمایت شما هستن که برن بچه شون رو خارج بزان! چقدر آدم باید خودش رو حقیر و کوچیک فرض کنه آخه!
5- زمانی که گفتن تحریم ها کاغذ پاره است، چندین برابر این تحریم های امروز تحریم بودیم، یعنی بیمه و کشتی و بانک هامون بالکل تحریم بودن یعنی هیچ راه ارتباطی وجود نداشت ولی عرضه داشتن و کشور رو اداره کردن، خب چه کنیم رای اکثریت بر کسانی افتاده که 8 ساله مملکت رو بستن به ناف یه عده غربی وحشی و جنایتکار و بی عرضگی خودشون رو گره زدن به اونها و تحریم هاشون، اینو باید از اونایی بپرسید که به این تیم رای دادناا
6- فعالیت محیط زیستی هایی که رسما و علنا دارن جاسوسی میکنن و حتی تا حدی حرفه ای هستن که خودکشی رو به اقرار ترجیح میدن اونقدرا براتون روشن نیست که انگ و جرم جاسوس بودنشون براتون محرز نباشه یا اینکه مواد تراریخته ای رو به خرد این خلق بدن که فقط ضرره و ضرر و سودش به جیب همون ممالکی بره از بابت وابستگی غذایی ما که شما اونها رو پیشرفته میدونین!؟؟
7- از نظر شما هر کسی پیر شد یعنی فرق دوغ و دوشاب رو نمیدونه، ولی شمایی که احتمالا سنی ندارید و از تجربه کافی بهره مند نباشید میدونین؟؟؟/ فکر نمیکنین یه جاهایی باید به تجربه ها اعتماد کرد و برای تجربه احترام قائل بود، شما نسبت به پدرتون که ممکنه پا به سن گذاشته باشن هم همینطور حرف میزنین؟؟؟
8- مجازات خسارتی که سال 88 به این مملکت وارد آوردن اگر تو هر مملکتی آورده بودن کمتر از اعدام نبود، هشت ماه مملکت رو به هم زدن، باید چی کار میکردن، مملکت رو با مماشات میدادن به یه عده اوباش خیابونی؟؟؟ تو همین امریکا یه روز کنگره مورد هجوم قرار گرفت رئیس جمهور حاضر رو از صحنه توئیتر هم خارج کردن چه برسه به صحنه قدرت!! اینا رو شما نمیبینین؟؟؟ یا نمیخواین ببینین؟؟
9- جالبه هیچی از fatf یا قراردادهای دیگه نمیدونین و خود شما داری اظهار نظر میکنی؟؟ میدونی اولین اتفاقی که بعد از پذیرش این معاهدات بیافته چیه؟؟ ما چون بیشتر مسئولین و ارگان های حیاتی کشور تحت تحریم هستن، یعنی با پیوستن به این معاهدات بانک های خودمون باید سازمان های داخلی و افراد کشور خودمون رو تحت تحریم قار بدن، یعنی خودمون دست خودمون رو ببنیدم؟؟ کدوم آدم عاقلی یا بهتره بگک کدوم آدم سفیهی تو این جنگل که هر کسی زورش بیشتر باشه زور بیشتری میگه دستای خودش رو خودش با دست خودش میبنده که گرگ ها بدرنش؟؟!؟؟
10- کمک اقتصادی کردن به افراد محروم جامعه رو به سخره گرفتن هم هنره؟؟ چی کار کنن شما راضی شی؟؟؟ هر کاری کنن چه مثبت چه غیر اون همه ش باید در مظان اتهام و بد بینی و تحقیر شما ها باشن؟؟
درست دیدن، با عینک درست دیدن، نگاه درست داشتن، تحلیل درست کردن کار خیلی سختی نیست، و اتفاقا کج دیدن، خودخواهانه و خود تحقیرانه دیدن و خود زنی خیلی سخت تر باید باشه.
ما با هم دوستیم و داریم بحث دوستانه میکنیم، برنده شدن شما برنده شدن من هم هست، پیشرفت شما باعث پیشرفت من هم میشه و بازنده بودنتون هم همینطور ... ولی اونقدر باید بزرگ بشیم و یاد بگیریم وقتی چیزی درسته و حتی بر خلاف احساس و نظر ما بپذیریمش نه اینه باهاش بجنگیم برای هیچ!!
به حامد سپهر عزیز و بزرگوار،
وقتی میگیم افتضاح باید نسبت معقول و متناسبی با ایده آل تو ذهنمون داشته باشیم، من کجا گفتم شرایط ایده آله...
یه مثال میزنم، بچه ای که مشکل راه رفتن داره، و درست راه نیمره رو اگه تحقیر کنی حالا حالا ها درست راه رفتن یاد نمیگیره ولی اگه تشویق کنی با دادن روحیه و امید میتونه درست راه رافتن رو یاد بگیره ...
وقتی میگین افتضاح باید مقایسه درستی داشته باشیم، تو این شرایط و محدودیت ها، امکاناتی که دارم میبینیم خیلی هم بد نیست، شرایط کشور های ظاهرا پیشرفته رو که هیچ کدوم زا محدودیت های مارو ندارن رو ببینین، ما افتضاحیم یا اونها ... مرغ ما مرغ نیست ولی چیزی که اونا دارن غازه!!
به این میگن خودتحقیری! و این اصلا خوب نیست.
و یه سوال دیگه!
کی به روحانی رای داده؟؟؟ دور اول کی رای داد، دور دوم که مطمئن شدن عملکردش و تنها هدفش چیه چرا بهش رای دادن؟؟ آیا گزینه دیگه ای نبود؟؟؟
جسارت نشه وقتی شمای نوعی قائلی به اینکه کسی که نه رزومه مدیریتی داره، نه مدرک آکادمیکی داره میتونه مدیریت یک فدراسیون که اصلا در قواره اداره کشور نیست رو به خوبی تکون بده، در حالی که هیچ وقت نه در دوران بازیش نه در دوران مربی گریش کسی نبوده که جایی ثبات داشته باشه و اخلال ایجاد نکرده باشه، خب چه انتظاری از مردمی دارین که رای دادنشون و منتخبینشون همینطور احساسی و جسارتا بدون توجه به قواعده!
دیروز دوستی برام نوشته بود شیوهی تربیتی ما شبیه کبکهاست. و من داشتم فکر میکردم شیوهی مدیریتی ما هم شبیه کبکهاست. ما سالهاست عادت کردیم وقت عمل و وقت بحران سرمان را مثل کبک توی برف فرو کنیم و نبینیم و نشنویم. به این امید که وقت عمل بگذره و کسی به ما کاری نداشته باشه. غافل از اینکه این روش عملکرد، فقط باعث نابودی خود ماست.
سلام و درود بندباز عزیز
واووووو !
بلاگفا میخونمت و کمتر اینجا !
برای حرفهای تکراری پای منبری برخی هموطنهام دیر رسیدم !
نمیدونم نوریزاد معرف حضور دوستان هست یا نه ؟
ایشون نامههایی علنی مینوشت برای رهبری ک عمری مٌرادش بود .
خوندنشون رو ب هموطنهای دلسوزم پیشنهاد میکنم .
وای اگر مَردِ گدا یک شبه سلطان بشود
مثل اینست ک گرگی سگِ چوپان بشود
هرکجا هُدهُدِ دانا برَوَد کُنجِ قفس
جغدِ ویرانه نشین مُرشدِ مرغان بشود
سرزمینی ک درآن قحط شود آزادی
گرچه دیوار ندارد خودِ زندان بشود
باغبانی ک به نجّار دهد باغش را
فصلهایش همه همرنگ زمستان بشود
ناخدا دلخوشِ این آبیِ آرام نباش
وای از آن لحظه ک هنگامه طوفان بشود (مقتدا هاشمی)
جملهی آخرِ متن رو هم صددرصد قبول دارم !
شاد و سلامت و نویسا باشی خانوم
اگه حرصتون در نمیاد، فقط فارغ از ذهنیت هاتون کمی بهش بیرون از خودتون فکر کنین:
شما فرهنگ مارو یک فرهنگ برده داری عنوان کردید و مذهب رو قوی کننده ریشه های این فرهنگ برده داری؛ در مقابل جهانی که در همه زمینه های مختلف داره پیشرفت میکنه؛
تلاقی خود تحقیری و در حسرت غاز فرضی همسایه بودن!
جالبه شما صف مرغ و تخم مرغ بودن خودمون رو به شدت براتون عیانه ولی صف کپسول گاز تو تگزاس، دزدی هوایی ماسک اروپایی ها، ندادن واکسنشون، صف گدایان برای جیره غذایی تو سوئیس، آمار خودکشی بالای ژاپن و اینها تو بخش پیشرفت های اونها لحاظ نمیکنین.
اگر ما با همون عینکی که خودمون رو میبینیم با همون عینک هم بیرونمون رو ببنینم میتونیم نگاه منصفانه تری به اوضاع داشته باشیم و الا با عینک خود تحقیری اگر قرار باشه خودمون رو ببینیم تمام حالات ما ممکنه باعث حقارت و عقب افتادگیمون باشه و اگر با عینک حسرت به دنیای بیرون نگاه کنیم، همه نکات منفیشون رو میتونیم با توجیهاتی مثبت و عامل پیشرفت ببینیم!
تازه این در حالی ست که عقاید مذهبی تو همه این کشور ها به خصوص اروپای غربی و انگلستان و خود امریکا و شرق آسیا تو به شدت موج میزنه و فرهنگ داخلیشون به مراتب از ما مذهبی ترن هر چند نخوان به ظاهر بیارن، اون قدری که اونها به تاریخ و فرهنگ متوحش خودشون میبالن ما به تاریخ و مذهب و فرهنگ مترقی و آرمانیمون ارزشی قائل نیستیم!
از محدودیت های ارتباطی گفتین، یادمون نمیره، بستن حساب رئیس جمهور مترقی ترین و پیشرفته ترین و ازاد ترین کشور جهان توسط پیام رسان همون کشور(توئیتر)
یادمون نمیره سانسور شدید شبکه های خبری کشوری از فجایعی که در حال اتفاق افتادنه
من اغلب سعی میکنم منابع خبری محلی رو مطالعه کنم، به جای بی بی سی فارسی، بی بی سی جهانی رومیخونم، رویترز رو میخونم، دیلی میل رو ... به عنوان مثال شما تو این سه تای آخری خبری مبنی بر تحقیر و بزرگ نمایی مشکلات و فجایع انسانی ای که تو انگلستان داره اتفاق میافته ابدا نخواهی دید و تازه کلی خبر رقص و آواز و اینا میشه توشون ببینین برای دادن روحیه به مردم کشورش در حالی که مثلا بی بی سی فارسی به یک دهم تلفات ایران نسبت به کشور مبدا خودش واکنش منفی و تحقیر کننده ای نشون میده ...
برای دیدن اخبار هر کشوری سعی میکنم شبکه های محلی اون کشور رو دنبال کنم تا نگاه درست تری پیدا کنم، اینا رو گفتم که بگم وقتی شما از محدودیت های ارتباطی حرف میزنین تقریبا تمام دنیا این محدودیت ها رو در راستای منافع ملی شون لحاظ میکنن و اتفاقا کشور ماست که ول شده و همین جوری همه اطلاعات ما تو ایسنتا و تلگرام و باقی مجاری وول میخوره بدون اینکه کسی محدودشون کنه ....
از مسئولیت اجتماعی گفتین، با یه مثال علاقه مندم ادامه بدم، شما تصور کنین مادری که فرزندش رو تشویق کنه ، حتی در شکست هاش، و مادری که حتی موفقیت های فرزندش رو نبینه و تحقیرش کنه، به نظرتون فرزند کدوم مادر میتونه رو پای خودش وایسه و موفق تر باشه؟؟؟
یکی از مهمترین مسئولیت های اجتماعی حفظ فرهنگ و عزت یک ملته، حفظ نظام عقدیتی درست یک ملته نه تخریب و تحقیر اون ...