Dark Figure Of Crime 2018
"شکل تاریک جنایت"، یک فیلم جنایی و درام محصول کره جنوبی به کارگردانی کیم تای کیون است. فیلم روایت رویارویی یک کارآگاه با قاتلی ست که مرتکب چندین قتل شده و در زندان هر بار با غرور و رضایت به روش قتل های خود اشاره می کند. او تکه تکه کردن اجساد و پخش کردن آن تکه ها در قسمت های مختلف شهر را امضای کار خودش می خواند. و مدام پلیس و کارآگاهان را به بی عرضگی برای کشف و اثبات جرم خود متهم می کند. کارآگاه اما مرد ثروتمندی که از قضا همسرش به قتل رسیده است و با گذشت ده سال از مرگ او، هنوز قاتلش پیدا نشده است. او از تمام امکانات خود از جمله حیثیت شغلی اش برای اثبات جرم قاتل استفاده می کند. فیلم داستان کشمکش های روانی و سرنخ های راست و دروغی ست که میان متهم و کارآگاه برای پرده برداشتن از قتل های او، رد و بدل می شود.
با پیگیری های خستگی ناپذیر کارآگاه، ما وارد دنیای قاتل می شویم. شرایط زیستی او را در کودکی اش می بینیم. اینکه فقر و بیکاری پدر یک خانواده چطور بر سرنوشت کل آن خانواده تاثیر می گذارد و آثار بعدترش در سطح جامعه به شکل پرورش یک قاتل روانی نمود پیدا می کند که برای اثبات خود و جبران تمام تحقیرهای گذشته، به هر کسی که کوچکترین مخالفتی با او داشته، حمله ور شده و او را از پا در می آورد... هر کسی به سادگی نمی تواند تاثیر چنین رخدادهایی را در پیکره ی خانواده و بعد از آن جامعه متصور شود! اما دیدن این فیلم می تواند تا حدی " چهره ی تاریک جنایت " را به ما نشان بدهد. جنایتی که می تواند از گرفتن حق داشتن یک شغل برای پدر ِمتهم آغاز شده و تا مرگ چندین مرد و زن و نابودی خانواده هایشان ادامه پیدا کند.
در طول تماشای فیلم ما شاهد تلاش ِبی وقفه ی کارآگاه برای یافتن مدارک و شاهدی جهت اثبات جرم قاتل هستیم تا او دوباره نتواند بعد از مدتی حبس کشیدن، به جامعه برگردد و به کارش ادامه دهد. و از سوی دیگر، قاتل را می بینیم که در حال مطالعه ی قوانین حقوقی کشورش در زندان است تا بتواند با راه انداختن بازی های روانی و دادن سرنخ های گمراه کننده، برای خودش زمان بخرد و به کمک وکیلش، حکم عفو بگیرد. به نظرم فقر و بیکاری نه تنها انسان ها را احمق می کند بلکه با از بین بردن ِنهاد خانواده باعث بروز غده های سرطانی ای همچون قاتل می شود. جوانی که با توجه به هوش سرشارش می توانست در موقعیتی بسیار متفاوت برای جامعه اش فردی مفید باشد! مصداق چنین مسائلی را هر روز در جامعه مان شاهدیم اما برای رفع آن چه می کنیم؟!
فیلم ها به جهت اینکه فضای ذهنی ما رو با عنصر خیال تصویر میبخشن، باهاشون مساله دارم، واسه همینه که از کتاب های قصه و رمان هم پرهیز میکنم، البته این پرهیزم خیلی ناخودآگاهه که تو گرداب خیال پردازی های بعضا متوهمانه اسیر نشم.
این وسط میشه رگه هایی از واقعیت رو تو خیلی از فیلم ها دید، ولی این رگه های ظاهرا واقعی خطوط ذهنی و سیر ذهنی ایجاد میکنن، جهت میدن و اسیر میکنن.
واقعیتی رو که میشه لمس کرد رو باید حضوری لمس کرد نه تخیلی، ما چیزی رو میبینیم که اون فیلمساز تو ذهنش خیال کرده، و بدا به ما که اسیر خیال خودمون هم نشدیم و اسیر خیال دیگرانیم.
اتفاقا در رابطه با همین مساله قتل، بررسی واقعی قاتلین رو میشه تو تحقیقات مرکز زندان ها دید و خوند، اتفاقا خیلی از قتل ها از فقر اقتصادی ناشی نمیشه، و خیلی از عقده ها، به شدت این جور عقده ها به شخصیت فرد و تربیت والدینش بستگی داره و حتی تبعیض که ربطی به فقر(اقتصادی) نداره... تا عوارض اجتماعی و اقتصادی محیط؛
نمیخوام مخالفت بیجا داشته باشم، یا فقط حرفی زده باشم، منظورم اینه که نمیشه پدیده های اجتماعی و در کل انسانی و صفر و یکی دید، عوامل زیادی تو هر معضلی نقش دارن ولی مثلا اون فیلم یه خیال پردازی حتی ناشی از یک پرونده واقعی رو تو ذهن آدم تعمیم میده به کل جامعه و به نظر من این میتونه درست نباشه. چون به ذهن ما شکل و سو میده و ما رو مجبور میکنه دنیا رو اونجوری ببینیم که او میخواد در حالی که دنیا اصلا اونطور نیست
حتی فیلم قبلی که نخواستم نظر مخالفی بدم هم از این قاعده مستثنا نیست، کافیه یک بار خودمون رو جای رهبران این کشورها بذاریم، باید ببینیم روش جدیدی میتونیم برای اداره کشور ابداع کنیم یا اون موقع هم اینطوری نگاه معترضانه خواهیم داشت؟؟!
نمیدونم چرا محصولات فرهنگی شرق آسیا همیشه جذابیت پایینی برام داشتن و به جز گودزیلا که یه موجودِ افسانهای و خیالی ژاپنیه و سازندگان سریهای اخیرش هم غربی هستن، هیچ وقت نتونستم درست و حسابی با فیلما و سریالای اون خطه از جهان ارتباط برقرار کنم اما چون شما حرفتون برای ما سنده، حتماً میبینمش شاید نظرم نسبت به این یکی فرق داشت :)
ببخشید من کلا فیلم زیاد نگاه نمیکنم و بیشتر تحلیل های شما رو دوست دارم و میخونم، الانم میترسم این سوال و بپرسم ولی خب دل به دریا میزنم و میپرسمش:
به نظرتون یعنی اگه فقر و بیکاری نباشه دیگه غده های سرطانی اونچنانی به وجود نمیان؟؟
یعنی اگه همین بچه تو خانواده ای باشه که ثروتمنده و شاغله ضرورتا باعث رشد و شکوفایی اون فرد میتونه بشه؟؟